Varför ska man gå till en Naprapat?

Det finns många hälsofördelar med att gå till en Naprapat. Många elitidrottande personer går regelbundet till en naprapat för att underhålla både muskler och nervsystem. 

Därför går så många till Malms Naprapati

Malms Naprapati är specialiserad på smärtlindring och rehabilitering av olika smärtproblem, men att gå till en naprapat kan ha flera fördelar för din hälsa och välbefinnande. Här är några av dem

Smärtlindring
Naprapater är specialiserade på att behandla muskuloskeletala besvär, såsom smärta i rygg, nacke, axlar, leder, och muskler. Genom olika behandlingstekniker kan de lindra smärta och förbättra rörlighet.

Rehabilitering efter skada
Om du har ådragit dig en skada, kan en naprapat hjälpa dig med rehabiliteringsprocessen. De kan utforma anpassade träningsprogram och ge dig råd om hur du kan återfå styrka och rörlighet efter skadan.

Förbättrad hållning och ergonomi
Naprapater kan hjälpa dig att korrigera felaktiga hållningsvanor genom att ge dig övningar och justeringar som hjälper dig att förbättra kroppshållningen och minska belastningen på muskler och leder.

Stresshantering
Genom olika manuella behandlingar kan naprapater hjälpa till att minska spänningar och stress i kroppen, vilket kan ge avslappning och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Förebyggande vård
En naprapat kan också spela en viktig roll i att förebygga framtida skador och problem genom att identifiera och behandla obalanser eller svaga områden i kroppen innan de blir allvarligare problem.

Naprapat Mikael Malm

En Naprapat undersöker, behandlar och rehabiliterar smärta, stelhet, ömhet, värk från muskler och leder. Jag frågar mig alltid varför besvär uppstår och eftersöker orsaken till dina besvär.

Din Naprapat i Sundsvall och Härnösand

Mikael Malm är legitimerad Naprapat och jobbar i Sundsvall och Härnösand. Han driver Malms Naprapat och Friskvård i  Härnösand sedan 2018 och öppnad upp en andra mottagning i Sundsvall 2022. En  Legitimerad naprapat och har genomgått den fyra år långa utbildningen på Naprapathögskolan i Stockholm, plus ett års allmäntjänstgöring likt läkarutbildningen. Utbildningen är mycket krävande och består av teoretiska medicinska fackområden som: anatomi, kemi, biomekanik, fysik, fysiologi, patologi, radiologi och neurologi. Efter grundutbildning på Naprapathögskolan har Mikael Malm vidareutbildad sig inom klinisk funktionell neurologi och neourovetenskap på Carrick Institute i USA och specialliserat sig på rehabilitering av hjärnskador.

Om du har ont i muskler eller leder, lider du av sviter efter en stroke, hjärnskakning eller annan hjärnskada ska du gå till Malms Naprapati och Friskvård för behandling och rehabilitering. 

Om du har ont ska du gå till en Naprapat

En naprapat är expert inom manuell medicin och har goda kunskaper inom medicinska blockämnen som ortopedi, neurologi, anatomi, fysiologi, sjukdomslära, psykologi, idrottsmedicin och naprapati. Det gör att en naprapat har kompetens att ge ett primärt diagnossvar och kan avgöra om patienten skall behandlas med naprapati eller eventuellt skickas vidare till en läkare för vidare utredning av dina problem. Du hittar din Naprapat i Sundsvall på Lasarettsvägen 22 i Nya Baldershallen, och i Härnösand på Norra Kyrkogata 36 mot Tobaks. 

Vad är skillnaden mellan en Naprapat, sjukgymnast och Kiropraktor?

Naprapater, sjukgymnaster/fysioterapeuter, kiropraktorer och osteopater härstammar alla från samma "manuella medicinska träd" och arbetar med att återställa kroppens funktion, så att läkning kan ske när smärta och värk har uppstått. Väldigt generaliserande kan man dela in de olika yrkesgrupperna efter vilken behandlingsmetod som terapeuten skolats i. Kiropraktiken använder sig av manipulation och ledjustering, medan sjukgymnasten generellt använder sig av träning. Naprapaten är en blandning av sjukgymnastikens lära om träning och kiropraktikens ledjustering samt använder sig av mjukdelsbehandling. Utgångspunkten utifrån anatomi, fysiologi, neurologi och sjukdomslära är densamma för samliga av dessa yrkesgrupper.

Som läkare på sjukhus kan man arbeta inom många områden, t. ex. kirurgi, psykiatri, ortopedi m.m. En läkare tar vanligen hand om ett antal patienter och har huvudansvaret för att undersöka dem, ställa diagnos och se till att de får den behandling och vård de behöver. Läkare kan också remittera patienter till sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor.

Varje manuell-terapeut använder sig av sin kunskap om rörelsapparatens funktion för att återställa funktion och minska smärta. Vi på Malms Naprapati och Friskvård använder oss av bland annat massage, stretch, pressur, träning och manipulationstekninker för att uppnå önskat resultat och behandlar alltid orsaken till problemen.

Hur blir man Naprapat?

För att få kalla dig legitimerad naprapat krävs en 4 år lång högskoleutbildning därefter följer en ett år lång praktiktjänstgöring efter socialstyrelsens bestämelse inom den befintliga vården och hos redan legitimerad naprapat.

Naprapat i Härnösand och i Sundsvall

Funktionell Nerurologi

Utöver den vanliga femårs utbildningen till Naprapat har Mikael Malm vidareutbildad sig inom klinisk funktionell neurologi och neurovetenskap. Det har han gjort genom världsledande fakultet med erkänt skickliga föreläsare Professor Frederick Carrick. Funktionell neurologi är er en tvärvetenskaplig gren inom forskningen som samlar resultat kring olika studerade tillstånd för att förstå behandlings- och rehabiliteringseffekter av olika former av interventioner. 

Vad är en Naprapat?

En naprapat har specialiserat sig på leder och muskler och behandlar inte bara rygg och nacke utan även andra leder i kroppen som knän, höfter, händer och fötter. Enligt den så kallade Åliggandelagen (1994:953) följer vi den bestämmelse som finns för sjukvårdspersonal och som innebär att all vår verksamhet överensstämmer med vetenskap och beprövad klinisk erfarenhet. Du hittar vår Naprapat i Härnösand och i Sundsvall

Vad behandlar en Naprapat?

En Naprapater använder oftast manuella tekniker såsom manipulation, mobilisering och massage för att behandla och lindra smärta. Vi kan även använda oss av övningar och ergonomiska råd, inklusive terapeutiska övningar, elektroterapi, laserbehandling och andra modaliteter för att behandla besvär och främja återhämtning.
 

Naprapat i Sundsvall

Du hittar oss i Baldershallen på Lasarettsvägen 22, framför Sundsvalls Sjukhus. 

Naprapat i Härnösand

Du hittar oss på Norra Kyrkogatan 38 i Härnösand, mot Tobaksmonopolet.