Carrick Institute - Klinisk neurovetenskap

Som en del av utveckling, men också av eget brinnande intresse, djupdyker Naprapat Mikael Malm i människans neurologi.
Mikael Malm har länge haft ett brinnande intresse i hur människan fungerar inom fysiologi, biologi, psyskologi och sociala samlevnad.
Intresset har fört honom till att utbidla sig inom de allra bästa och mest erkända institut för att bälga i kunskapens bägare.

Carrick institute är en världsledande inom utbilding av klinisk neurovetenskap och har över 30 år av erfarenhet inom ämnet. Carrick institute är en oberoende utbildningsinstiution licensierad av Florida department of Education´s commision for indepedent Education för att tilldela magisterexamen i klinisk neurovetenskap.
Carrick institute är dedikerad till att leverera utmanande och högkvalitativa utbildingar inom ämnet. Carrick Institute behandlar teoretiska och praktiska aspekter inom klinisk neurovetenskap för att kunan hjälpa patienter med olika skador eller förändringar av hjärnan.

Clinical Application of Eye Movements Program
Är en av de program som ger dig som deltagare en omfattande översikt över hjärnans relation till ögonrörelser. Programmet belyser praktiska undersöknings- och behandlingsprotokoll. Deltagaren lär sig behärska klinisk undersökning av hjärnans funktion i relation till ögonens rörelse vilket är nödvändigt vid behandling av traumatiska hjärnskodor och neurodegenerativa sjukdomar.

Utbildning ger inte bara större kunskap kring ett specifikt ämne utan även säkerhet för den patient som söker sig till Malms Naprapati och Friskvård. Det går helt enkelet inte att avskilja hjärnans funktion ifrån tex smärtupplevelse i rygg eller nacke. Det går heller inte att bortse att ögonen är form av sammankopplad portal rätt in i hjärnan som vid föränding avspeglar funktion av din hjärnan.

Clinical Application of Eye Movements är bara ett steg i den riktning som Mikael Malm just nu tar för att i i framtiden öppna upp en särskild klinik eller verksamhet inom Malms Naprapati och Friskvård, där du med skador och/eller förändringar på hjärnans nervsystem kan finna hjälp med rehabilitering.