Koppla ditt företag eller idrottsförening till Malm Naprapati

Här hittar du information om hur du eller ditt företag, idrottsförening eller lag kan använda dig av Naprapat Mikael Malm i förebyggande och vid rehabilitering av stress relaterade besvär med symptom som hjärntrötthet och utmattning eller vid hjärnskakning. 

Förebyggande eller när olycka varit framme 

Naprapat Mikael Malm har unika kunskaper inom behandling och rehabilitering vid tillstånd som berör hjärnans funktion och utveckling. 


 

Du kan använda dig av Malms
i ditt företag eller idrottsförening

 
Hjärnskakningsrehab

Rehabilitering av stressrelaterade symptom

Hjärntrötthet, depression eller utmattning är alla symptom på att balansen i hjärnan inte är som den ska eller var. 
Genom att ta hand om anspänningar i muskler sänker vi stress och ökar välbefinnande 

Friskvård sundsvall härnösand

Skadeförebyggande 

Förebygg eller rehabilitera hjärnskakning. Många lider av depression, migrän, huvudvärk, koncentrationssvårigheter med mera efter sviterna av en hjärnskakning. Därför är det viktigt att rehabilitera och förebygga uppkomsten av dem 

När du knyter dig till Malms Naprapati genomgår du, ditt företag eller ditt idrotts-lag eller förening dig till en gedigen neurologisk undersökning som involverar ögonmotorik, balans, koordination och en kognitiv screening som alla har påverkan vid en hjärnskakning. Behandling och rehabilitering av hjärnan sker efter vetenskapliga grunder och är uppbyggd på senaste forskningen inom neurovetenskap. 

Genom att ha information redan innan skador uppstår kan vi lättare och mer effektivt skapa oss en behandling och rehabiliterings plan.

Kontakta Naprapat Mikael Malm för att få veta mer

Därför är det viktigt att förebygga hjärnskakningar

Det är viktigt att förebygga hjärnskakningar eftersom de kan ha allvarliga konsekvenser för hälsan och välbefinnandet. 
Här är några skäl till varför det är viktigt att förebygga hjärnskakningar:

Långsiktiga effekter
Upprepade hjärnskakningar kan leda till långsiktiga fysiska och kognitiva konsekvenser, inklusive minnesproblem, sömnstörningar, koncentrationssvårigheter, huvudvärk och stämningssvängningar. 


Risk för andra skador
Efter en hjärnskakning är hjärnan mer sårbar för ytterligare skador om en ny hjärnskakning inträffar innan den första har läkt. Detta ökar risken för allvarliga konsekvenser och komplikationer. Kompensation för dåligt rehabiliterat balans- koordinations system kan leda till andra skador mot knän, fötter eller rygg. 


Påverkan på livskvalitet
Hjärnskakningar kan påverka en persons livskvalitet genom att begränsa fysiska aktiviteter, arbetsprestationer och social interaktion. Symptomen efter en hjärnskakning kan vara svåra att hantera och kan påverka alla aspekter av livet.


Medvetenhet och säkerhet
Genom att vara medveten om riskerna med hjärnskakningar och vidta förebyggande åtgärder, såsom att använda säkerhetsutrustning som hjälmar och följa rekommendationer för idrottsrelaterade huvudskador, kan man minska risken för att drabbas av en hjärnskakning.


Att förebygga hjärnskakningar är därför avgörande för att skydda hjärnans funktion, främja långsiktig hälsa och välbefinnande samt minska risken för allvarliga konsekvenser och komplikationer som kan uppstå till följd av en hjärnskakning.

Därför är det viktigt att förebygga stress på arbetsplatsen 

Långvarig stress kan ha en betydande påverkan på hjärnan på flera sätt. När en person utsätts för höga nivåer av långvarig stress aktiveras kroppens stressrespons, vilket i sin tur frigör hormoner som kortisol och adrenalin. Här är några sätt på vilka hjärnan påverkas av långvarig stress

Hippocampus
Hippocampus är en del av hjärnan som är involverad i inlärning och minne. Långvarig stress kan påverka hippocampus negativt genom att minska förmågan att bilda nya minnen och bearbeta information effektivt. Det kan även leda till minnesproblem och kognitiva svårigheter.


Amygdala
Amygdala är en annan viktig del av hjärnan som är involverad i reglering av känslor och stressrespons. Långvarig stress kan överstimulera amygdala, vilket kan resultera i ökad ångest, rädsla och stressreaktioner.


Hjärnans struktur
Forskning har visat att långvarig stress kan påverka hjärnans struktur genom att minska volymen på vissa områden, som hippocampus och prefrontal cortex. Dessa förändringar kan leda till svårigheter med inlärning, minne, känslomässig reglering och beslutsfattande.


Neurotransmittörer
Långvarig stress kan påverka produktionen och frisättningen av neurotransmittörer, vilket är kemikalier som används för att överföra signaler mellan nervceller i hjärnan. Obalanser i neurotransmittörer, såsom serotonin och dopamin, kan resultera i symtom som depression, ångest och humörförändringar.


Sammanfattningsvis kan långvarig stress ha en negativ påverkan på hjärnans funktion och struktur, vilket kan leda till en rad fysiska och psykiska hälsoproblem. Därför är det viktigt att hantera och minska stressnivåerna för att främja en hälsosam hjärnfunktion och välbefinnande.