Balans och koordinations träning

Din idrottsliga prestation är beroende av din koordination och balans. För att utveckla kraft måste du först ha balans och koordination. Denna kurs lär dig hur och varför du ska träna dessa egenskaper

Vad kan balans och koordinations träningen hjälpa dig med?

Flertalet vetenskapliga studier visar på hur ögonmotorisk träning kan hjälpa oss med en rad olika problem. 

Exempel på vetenskapligt bevisade effekter 
Ökad koncentrations förmåga
Förbättrad beslutsfattande 
Förbättrad uppmärksamhet
Förbättrad balans
Förbättrad läsförmåga 
Förbättrad öga-hand motorik
Förbättrad reaktionstid 
Förbättrad multi-task förmåga
Förbättrat djupseende  

Vad är balans och koordinations träning?

För att du ska kunna ställa dig upp, gå och orientera dig använder du dig av dina muskler, ditt balanssystem som sitter i örat och din ögon för att guida dig fram. Dessa system arbetar tillsammans för att hjälpa dig fram. Träningen vi erbjuder går ut på att förbättra ögonens, kroppens, balanssystemets och hjärnans kommunikation. Din idrott eller din vardag har höga krav på att processa visuell information. Ögat ser och hjärnan agerar.  Ögonmotorik träning fokuserar på att förbättra hur snabbt vår visuella information kan uppfattas och processas av hjärnan. 

Vem behöver ögonmotorik träning?

Studier visar på att 30 % av befolkningen har problem med binoculär syn eller ögonmotoriska problem, med det menas hur ögonen arbetar tillsammans. Vi använder våra ögon för att ta in 80% av all information om vår omgivning. Våra ögon styrs av vår hjärna och vår hjärna påverkas av den miljö vi interageras i. Ålder, skador, stress, missbruk eller medfödda tillstånd påverka hur hjärnan är sammankopplad och processar information. Din kropp kompenserar för hur din ögonmotorik fungerar och kan leda till så kallad  head-tilt , torticollis. 

Få procenten på din sida. 

25% av vår energi går åt till att få våra ögonmuskler att fungera,
 80 % av all information och intryck vi får vi genom vår ögon.
66% av alla invånare i ett i-land förväntas ha ögonmotoriska problem, eller problem med skärpa och antalet ökar.

Mikael Malm Leg Naprapat , Personlig tränare med vidareutbildning inom neurovetenskap
Gymmet i Baldershallen - Sundsvall

Personlig träning i Sundsvall

Mikael Malm utbildad PT ifrån Svenska Gymnastikförbundet. Samt naprapat med vidareutbildning inom neurovetenskap och neurologi. Mikael Malm har en bakgrund inom fotbollen som fotbollstränare och senare fys-tränare för lag på både elit och semi-elit nivå.  Mikael Malm hjälper dig med traditionell styrketräning och konditionsträning samt ögonmotorisk träning. 

Vad får jag lära mig?

Du kommer får en enklare översyn över hur ögats-, muskel. och balanssystem arbetar tillsammans. Praktik och teori blanda för att du ska få en bild av hur du kan förbättra din balans och koordination.

Vart hålls kursen

Baldershallen Sundsvall

När hålls kursen?

Datum kommer inom kort

Här håller Mikael Malm på med PT-tjänster

Lasarettsvägen 22 , Sundsvall. I Gymmet i Baldershallen.

 
Gym
Racketsport
Relaxavdelning