Din prestation är beroende av din balans och koordination

På samma sätt som det är viktigt att träna kroppens styrka, kondition och rörlighet specifikt för din idrott är det viktigt att träna hjärnans och kroppens förmåga att jobba tillsammans.  Eftersom att flera system hjälper dina kropp att prestera kan den lätt kompenseras av andra system för att skapa funktionalitet. Men kompensationerna kostar mer energi, ökar skaderisk och minskar din prestation och hämmar din utveckling.

Få procenten på din sida. 

Visste du att 25% av vår energi går åt till att få våra ögonmuskler att fungera?
Och att 80 % av all information och intryck vi får vi genom vår ögon?
66% av alla invånare i ett i-land förväntas ha ögonmotoriska problem, eller problem med skärpa och antalet ökar.

Vad är balans och koordinations träning?

För att du ska kunna ställa dig upp, gå och orientera dig använder du dig av dina muskler, ditt balanssystem som sitter i örat och din ögon för att guida dig fram. Dessa system arbetar tillsammans för att hjälpa dig fram. Träningen vi erbjuder går ut på att förbättra ögonens, kroppens, balanssystemets och hjärnans kommunikation. Din idrott eller din vardag har höga krav på att processa visuell information. Ögat ser och hjärnan agerar.  Ögonmotorik träning fokuserar på att förbättra hur snabbt vår visuella information kan uppfattas och processas av hjärnan. 

Vad kan balans och koordinations träningen hjälpa dig med?

Flertalet vetenskapliga studier visar på hur ögonmotorisk träning kan hjälpa oss med en rad olika problem. 

Exempel på vetenskapligt bevisade effekter 
  • Ökad koncentrations förmåga
  • Förbättrad beslutsfattande 
  • Förbättrad uppmärksamhet
  • Förbättrad balans
  • Förbättrad läsförmåga 
  • Förbättrad öga-hand motorik
  • Förbättrad reaktionstid 
  • Förbättrad multi-task förmåga
  • Förbättrat djupseende  

Vem behöver ögonmotorik träning?

Studier visar på att 30 % av befolkningen har problem med binoculär syn eller ögonmotoriska problem, med det menas hur ögonen arbetar tillsammans. Vi använder våra ögon för att ta in 80% av all information om vår omgivning. Våra ögon styrs av vår hjärna och vår hjärna påverkas av den miljö vi interageras i. Ålder, skador, stress, missbruk eller medfödda tillstånd påverka hur hjärnan är sammankopplad och processar information. Din kropp kompenserar för hur din ögonmotorik fungerar och kan leda till så kallad  head-tilt , torticollis. 
Mikael Malm Leg Naprapat , Personlig tränare med vidareutbildning inom neurovetenskap
Gymmet i Baldershallen - Sundsvall

Personlig träning i Sundsvall

Mikael Malm utbildad PT ifrån Svenska Gymnastikförbundet. Samt naprapat med vidareutbildning inom neurovetenskap och neurologi. Mikael Malm har en bakgrund inom fotbollen som fotbollstränare och senare fys-tränare för lag på både elit och semi-elit nivå.  Mikael Malm hjälper dig med traditionell styrketräning och konditionsträning samt ögonmotorisk träning. 

Vad får jag lära mig?

Du kommer får en enklare översyn över hur ögats-, muskel. och balanssystem arbetar tillsammans. Praktik och teori blanda för att du ska få en bild av hur du kan förbättra din balans och koordination.

Vart hålls kursen

Baldershallen Sundsvall

När hålls kursen?

Här håller Mikael Malm på med PT-tjänster

Lasarettsvägen 22 , Sundsvall. I Gymmet i Baldershallen.

 
Gym
Racketsport
Relaxavdelning